Meederheid van Trumps Twittervolgers zijn 'fake news'

Hij heeft miljoenen nepvolgers

Meederheid van Trumps Twittervolgers zijn 'fake news'
Stars Insider

15/10/18 | StarsInsider

BEROEMDHEDEN Nepvolgers

Het aantal volgers die je op Twitter hebt, wordt vaak gezien als een maatstaf voor populariteit. Het is echter vaak de vraag hoeveel van de volgers echt zijn, want het is nog altijd mogelijk om nepvolgers te creëren of te kopen. Het schijnt dat ook Donald Trump een grote hoeveelheid nepvolgers heeft.

Nepvolgers
De website SparkToro analyseert Twitter-accounts om te achterhalen of er sprake is van nepvolgers, spam, inactieve volgers en meer. Zo kun je erachter hoe succesvol een Twitter-account werkelijk is. President Trump staat er uiteraard bekend om dat hij Twitter gebruikt om zijn meningen en plannen regelmatig te delen met de wereld. Het is daarom geen verrassing dat Trump veel Twittervolgers heeft, maar toch vonden sommigen het aantal volgers ietwat verdacht. Ze gebruikte SparkToro om zijn account te analyseren en kwamen tot een opvallende conclusie: meer dan de helft van zijn volgers is nep.

61 procent
Van zijn 55 miljoen volgers, schijnt meer dan 33,4 miljoen nep te zijn. Dit zou betekenen dat 61% van zijn volgers geen echte personen zijn. Volgens The Daily Mail heeft Trump het tweede hoogste percentage aan nepvolgers. De Californische gouverneur Jerry Brown staat op nummer één.

Het is nog de vraag of Trump zelf iets weet van de nepvolgers. Het doet wel denken aan zijn inauguratie, waarbij Trump en Sean Spicer spraken over torenhoge bezoekersaantallen, terwijl het gros van de media sprak van een relatief lage opkomst.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving
Blijf op de hoogte!