Zo kies je bewust de juiste vis in het restaurant

Deze vissoorten kun je beter niet bestellen

Zo kies je bewust de juiste vis in het restaurant
Stars Insider

21/06/19 | StarsInsider

ETEN Vis

Als we uit eten gaan kiezen we natuurlijk altijd datgene waar we het meeste trek in hebben. Dat is immers het leuke aan uit eten gaan. Helaas staan er op veel menukaarten ook bedreigde vissoorten, die wel erg lekker smaken. Gelukkig zijn er ook genoeg vissoorten die niet bedreigd worden maar ook erg lekker zijn. Neem dit lijstje in je op voor je volgende restaurantbezoek.

Zeebaars
Deze vissoort wordt erg overbevist. Dat komt omdat de vis zo populair is. Er wordt meer gevangen dan dat erbij komt. Het aantal zeebaarsjes neemt af en riskeert uit te sterven. De vis wordt ook gekweekt, maar tijdens dat proces worden de visjes bewerkt met niet zo duurzame stoffen.

Paling
Erg lekker, maar niet duurzaam. De gewilde vis dreigt al lange tijd uit te sterven met als grootste oorzaak de watervervuiling. Beter kies je dus niet voor paling als het op de menukaart staat.

Zeeduivel
Ook deze populaire vis riskeert uit te sterven. Hij smaakt veel te lekker. Bovendien worden er vaak vissen meegevangen die niet geschikt zijn voor consumptie. Vaak overleven zij het niet ondanks dat ze teruggegooid worden.

Tonijn
Ook deze vis staat op de rode lijst. Dit is de meest niet- duurzame vis die je echt beter niet of niet te vaak kunt eten.

Tarbot
Deze vis wordt met sleepnetten die over de zeebodem schuiven, gevangen. Deze techniek is niet erg milieuvriendelijk. Zo wordt niet alleen de bodem aangetast, ook vindt er veel overbevissing plaats.

Vissen die je wel kunt blijven eten zijn duurzame vissen zoals de dorade, forel, kabeljauw, haring en makreel.

Bron: goedevis.nl, elleeten.nl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving