Hoe (on)gezond is mais nou eigenlijk?

Eet gerust een maiskolf als tussendoortje

Hoe (on)gezond is mais nou eigenlijk?
Stars Insider

28/07/19 | StarsInsider

ETEN Mais

Vooral tijdens de zomermaanden eten we er volop van: mais!
Maiskolven van de BBQ, rauw uit blik door je salade of lekker uit de oven met wat boter erover. Heerlijk smaak het zeker, maar is mais eigenlijk wel zo gezond? Daar is niet iedereen zo zeker van.

Volgens voedingsexpert Jennifer McDaniel is mais in ieder geval niet ongezond. Mais bevat namelijk veel voedingsstoffen waar we baat bij hebben zoals vitamine A, C en B1. Daarnaast bevat mais mineralen als magnesium, koper, ijzer en mangaan.  

Zetmeel
De reden waarom mensen denken dat mais ongezond is, is omdat er zetmeel in zit. Zetmeel is een koolhydraat en daarmee moet je in veel diëten oppassen als je wilt afvallen. Mais is een natuurlijk zetmeel en is dus rijk aan vezels. Na het eten van mais heb je een voldaan gevoel, waardoor je ook minder geneigd zou moeten zijn om ongezonde tussendoortjes te eten. Vezels
Mais bevat veel onoplosbare vezels die niet goed zouden verteren. Volgens McDaniel stimuleren deze vezels echter de groei van gezonde darmbacteriën en is mais dus goed voor de spijsvertering.

Suiker
Vaak wordt het suikermais genoemd omdat dit het type mais is wat we eten. Dit kan afschrikken, maar zoveel suiker zit er niet in mais. Ter vergelijking zit er 6 tot 8 gram meer suiker in een banaan dan een maiskolf.

Bron: The Huffington Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving