Zo blijft je basilicumplant langer in leven

Het is een gevoelig plantje

Zo blijft je basilicumplant langer in leven
Stars Insider

30/07/19 | StarsInsider

ETEN Basilicum

Dacht jij dat basilicumplantjes gedoemd zijn om na enkele dagen te overlijden? Dan heb je het mis! Je kunt ze wel degelijk in leven houden. Basilicum kan wel één jaar doorleven. Wil je dat jouw basilicumplantje het ook zo lang volhoudt, let dan op de volgende factoren:

1. Temperatuur
De basilicum is erg temperatuurgevoelig en kan slecht tegen temperatuurverschillen. Zorg dus voor een stabiele temperatuur.

2. Voeding
Koop je kant-en-klare basilicumplant niet bij de supermarkt, maar bij een tuincentrum. Die wordem namelijk op een andere manier verzorgd. Hierdoor hebben ze vaak sterkere wortels dan de plantjes in de supermarkt.

3. Verpotten
Het helpt als je de basilicumplant uit het plastic bakje haalt en in een grotere pot met verse aarde zet. Zo geef je de plant ook de ruimte om te groeien. Zet hem wel in een pot met gaten met een schoteltje eronder, zodat overtollig water kan wegstromen.

4. Water geven
Wat je wellicht niet wist is dat kruiden graag water van onderop krijgen. Giet dus geen water op de plant maar in het schaaltje eronder. Als je je plant tien minuten in het water laat staan, drinkt het zelf wat het nodig heeft. Maak het schaaltje daarna wel leeg. Je wilt je basilicum namelijk niet teveel water geven. Dit merk je als de blaadjes te geel worden. Voel aan de aarde of het nog vochtig genoeg is, pas wanneer het droog is geef je opnieuw water.

5. Licht
Basilicum heeft licht nodig. Zet het dus in de zon op de vensterbank. Doe dit alleen niet de hele dag want dan kan de plant ook verbranden. Het is immers een gevoelig plantje. Wanneer de blaadjes bruin worden, is dit een teken dat de plant te weinig zonlicht heeft gehad.

6. Pluk vanaf de zijkant
Als je wat basilicum over je pizza wilt verdelen, pluk niet van de top, maar kies de grote bladeren aan de zijkant. Zo kunnen de jonge blaadjes nog doorgroeien. Je kunt ook de hele stengel afknippen. Dan wordt de plant gestimuleerd nieuwe stengels te produceren.

Als je dit goed aanpakt kun je lange tijd van je basilicumplant genieten en kan hij zelfs tot een meter hoog groeien.

Bron: hetkanwel.nlREACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving