Wat is gezonder, zilvervliesrijst of witte rijst?

Dat ligt er maar net aan

Wat is gezonder, zilvervliesrijst of witte rijst?
Stars Insider

19/09/19 | StarsInsider

ETEN Rijst

Braaf kiezen we voor bruin in plaats van wit brood, volkorenpasta en zilvervliesrijst. Er wordt immers gezegd dat dit beter voor je is. In de meest gevallen klopt dat ook, al is zilvervliesrijst niet volgens iedereen beter voor je dan witte rijst. 

Het verschil zit hem in de korrels. De naam zegt het al, zilvervliesrijst heeft een vliesje om de korrel en bij witte rijst is dat vliesje afgesleten. In dat vliesje zitten belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels en magnesium. Die voedingsstoffen mis je dus bij witte rijst, waardoor je zou kunnen zeggen dat witte rijst minder voedzaam is.
Toch kleven er ook nadelen aan dit vliesje. Er zit namelijk fytinezuur in. Deze stof bemoeilijkt de opname van onder andere ijzer, calcium en zink. Dat zijn juist belangrijke voedingsstoffen.

Heb je een tekort aan bovengenoemde voedingsstoffen dan kan witte rijst beter voor je zijn. Witte rijst bevat wel een hogere glycemische index en dat doet je bloedsuikerspiegel stijgen. Hierdoor heb je al snel trek in meer en vaak slechte voeding. Dit kun je simpelweg oplossen door witte rijst te combineren met producten die rijk zijn aan eiwitten en vetten zoals bijvoorbeeld ei, zalm, avocado en tofoe.

Bron: Delish

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving