McDonald's-medewerker geeft jarenlang te veel kipnuggets

Deze man wordt ook wel de Robin Hood van kipnuggets genoemd voor zijn 'heldhaftige' daden als medewerker van een fastfoodketen.

McDonald's-medewerker geeft jarenlang te veel kipnuggets
Stars Insider

21/11/19 | StarsInsider

ETEN Mcdonalds

Heb jij weleens bij je bestelling kipnuggets gemerkt dat je er te veel hebt gekregen? Het kan voelen als een cadeau van het universum, maar het zou zomaar een bewuste daad kunnen zijn. Een voormalige medewerker van de McDonald's gaf namelijk toe dat hij bijna altijd expres te veel kipnuggets gaf.

Robin Hood

De Canadese twittergebruiker Cody Bondarchuk publiceerde enkele dagen geleden een bericht waarin hij toegaf dat hij in de twee en een half jaar dat hij bij McDonald's werkte bijna altijd elf kipnuggets gaf voor bestellingen van tien. Zijn bericht ging viral en heeft inmiddels zo'n 900.000 likes en 80.000 retweets. Hij heeft zijn titel als de 'Robin Hood van McNuggets' aanvaard en in plaats van een groen hoedje draagt hij een groene pet in zijn profielfoto. Hij noemt zichzelf bovendien een 'politieke jongen' en zegt: 'je kunt een muis of mens opsluiten, maar een idee kun je niet opsluiten'. Ook vroeg hij aan zijn volgers om voor hem te strijden in het geval dat hij een politieke gevangene wordt.

Niet de enige

Hoewel Cody veel steun ontvangt van mensen die hem als held onthalen, zijn er ook mensen die zijn actie zien als diefstal. Ze vinden het onaanvaardbaar dat hij andermans eigendom weggaf, maar Cody verdedigde zijn acties door te praten over de miljarden aan winst van McDonalds terwijl de medewerkers volgens hem te lage lonen verdienen. De tweet inspireerde zelfs berichten over kapitalisme en communisme, maar wel allemaal met een komische ondertoon. Verder zeiden enkele mensen dat ze als fastfoodmedewerker soortgelijke acties hebben uitgevoerd, ook met bijvoorbeeld milkshakes en frietjes.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving