Wat er gebeurt als je elke dag ei eet

Eieren kun je op heel veel manieren eten. Gekookt, gepocheerd, geklutst of als omelet. Maar is het wel gezond om elke dag ei te eten?

Wat er gebeurt als je elke dag ei eet
Stars Insider

23/06/20 | StarsInsider

ETEN Ei

Over eieren kun je heel veel vertellen. Zou dit komen omdat we over algemeen erg van eieren houden? Het geldt niet voor iedereen, maar een lekker eitje bij het ontbijt maakt het weekend vaak compleet. Maar hoe gezond is ei eigenlijk?

Cholesterol
Ei bevat veel cholesterol. Dat is een vetachtige stof die onze lever zelf aanmaakt. Het is onmisbaar voor de productie van lichaamscellen, hormonen en gal. Maar zoals je wellicht al wist kan een te hoog aan cholesterol in ons lichaam de kans op hart-en vaatziekten verhogen. Daarom proberen we altijd cholesterol te beperken of zelfs te verlagen.

Het wordt aangeraden niet meer dan 300 mg cholesterol per dag binnen te krijgen. Het eigeel van een ei bevat al 200 mg cholesterol. Twee eitjes zou dus al te veel zijn, tenzij je het eigeel niet opeet. In eiwit zit geen cholesterol namelijk.

Vergeet alleen niet dat eieren ook juist erg voedzaam zijn. Naast de eiwitten zijn eieren ook rijk aan ijzer, zwavel, zink, vitamine B2, B12, E en D. Er zitten ook nog antioxidanten in.

Kortom, als je dol bent op ei beperk je dan tot één per dag en let op wat je daarbij eet. Eet dus geen ei met serranoham, kaas en nog een zak chips erbij bijvoorbeeld. Alles met mate en vooral in balans!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving