De gezondheidsvoordelen van kaneel

Haal de kaneel maar uit je keukenkast dezer winter!

De gezondheidsvoordelen van kaneel
Stars Insider

09/02/21 | StarsInsider

ETEN Kaneel

Met name in de winter wordt het potje kaneel wat vaker tevoorschijn gehaald. Het is een echt winters smaakje en geeft een warm gevoel, maar er is nog veel meer. Kaneel is namelijk hartstikke gezond en dit is waarom:

1. Rijk aan antioxidanten
In kaneel zitten polyfenolen en dat zijn antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen de effecten van vrije radicalen. Antioxidanten kunnen bijvoorbeeld het verouderingsproces vertragen.

2. Ontstekingsremmende werking
Kaneel kun je goed gebruiken bij ontstekingen. Het kan je namelijk helpen infecties en ontstekingen te bestrijden. Heb je een langdurige ontsteking dan kun je natuurlijk altijd beter ook naar de dokter gaan.

3. Goed voor het brein
Kaneel kan geheugenverlies tegengaan. Kaneel wordt door je lichaam namelijk omgezet in natriumbenzoaat, en dat zorgt ervoor dat je dingen beter onthoudt.

4. Verlaagt je bloedsuikerspiegel
Kaneel kan de bloedsuikerspiegel verlagen omdat het de opname van koolhydraten in het bloed vertraagt. Hierdoor heb je minder snel pieken. Ook vermindert je trek in zoetigheid. Er zijn hiervoor wel hoge doseringen kaneel nodig. Of dit ook bij kleinere dosering het effect is moet nog verder onderzocht worden.

5. Remt de groei op schimmels en bacteriën
Kaneel is rijk aan cinnemaldehyde en dit remt de groei van schimmels. Kaneel zou daarom kunnen helpen wanneer je candida hebt of een luchtwegeninfectie in de longen.

Bron: Woman's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving