10 dingen die verrassend genoeg niet vegan zijn

Wist jij dat deze producten dierlijke ingrediënten bevatten?

10 dingen die verrassend genoeg niet vegan zijn
Stars Insider

12/04/18 | StarsInsider

ETEN vegan

Vegans, opgelet! Misschien denk je het helemaal goed te doen door vlees, vis, eieren en melkproducten te vermijden, maar er zijn nogal wat producten waarvan het minder bekend is dat ze dierlijke ingrediënten bevatten. Thisisinsider heeft er 10 op een rij gezet:

1. Marsmallows
Deze zoete lekkernij voor bij een kampvuur bevat gelatine.

2. Tatoeage-inkt
Veel van de zwarte kleurstoffen die voor tatoeages worden gebruikt worden gemaakt van van verbrande dierenbeenderen.

3. Appelsap
Sommige appelsappen worden geklaard met gedroogde visblazen. 

4. Sommige jams
Veel jams bevatten gelatine. Zoek als je vegan bent een jam die is gemaakt met pectine, een plantaardig alternatief voor gelatine.

5. Paintballs
Wie had er ooit gedacht dat deze verfbommetjes niet vegan zijn? Ze bevatten namelijk ook gelatine.

6. Sommige alcoholische dranken
Sommige wijnen en bieren worden geklaard met gedroogde visblazen, beenmerg, caseïne en gelatine.

7. Witte suiker
Voor de productie van de meeste suiker wordt beenderkool gebruikt om de witte kleur te bereiken.

8. Frisdrank
Veel frisdranken bevatten kleurstoffen die uit insecten worden gewonnen.

9. Minute Maid grapefruitsap
Ook dit drankje wordt gemaakt met van insecten afkomstige kleurstoffen.

10. Wasverzachterdoekjes
Sommige producenten van deze doekjes gebruiken 'vetzuren' als ingrediënt.

Kortom, let als je vegan bent extra goed op de ingrediëntenlijsten van producten!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving