Dineren als de Fransen

Zo bereid je een Frans diner voor je vrienden voor

Dineren als de Fransen
Stars Insider

18/04/18 | StarsInsider

ETEN Dineren

Dinertjes geven dat kunnen de Fransen wel. Het maakt niet uit hoe petieterig de eetkamer in het appartement is, er wordt uitgebreid gedineerd en gekookt voor vrienden en familie. Wil jij 'comme les Français' een diner geven? Dat kan zo!

1. De juiste boodschappen
Het draait om kwalitatieve ingrediënten. Fransen halen hun brood bij de bakker, charcuterie bij de slager, luxe koekjes bij de patisserie, kaas bij de kaasboer. Alle verse groente, olijven en kruiden worden op de markt gehaald.

2. Apéro
De avond begint met een apéro, oftewel een aperitief. Schenk je gasten een cocktail of lekker koud glas Ricard of Kir met ijs in en zet lekkere zoutjes en borrelhapjes op tafel. Dit geeft jou alle tijd voor de laatste toefjes van het diner voordat jullie verplaatsen naar de eetkamer.

3. Alles draait om het samenzijn
Je hoeft geen perfecte opgemaakte borden te serveren gelukkig. Dineren is een sociale gelegenheid. Als het goed is hebben je gasten hun buikje al vol gegeten met verse olijven, tapenade en saucisson sec. Je komt dus perfect weg met een simpele maaltijd zoals ratatouille met een lekker stukje vis of een aardappel gratin met confit de canard.

4. Kaasplank
Zorg voor een rijkelijke kaasplank met kleine stukjes brood en noten. Kaas eten de Fransen altijd na het eten, dus ook hierom kun je beter niet een te zware maaltijd serveren.

5. Zoetigheid
De plaatselijke patisserie is je grote vriend. Je kunt het diner perfect afsluiten met een paar zoete macarons of bonbons met natuurlijk een kop sterk koffie.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving