To keep or not to keep: Kliekjes

Hoe lang kun je eten bewaren?

To keep or not to keep: Kliekjes
Stars Insider

26/04/18 | StarsInsider

ETEN Kliekjes

Je hebt een heerlijke maaltijd klaargemaakt en voldoende om er nog een dag van te genieten. Je bewaart het in de koelkast zodat je het de volgende dag kunt opeten. Dan belt een vriendin met het spontane idee uit eten te gaan. Je wilt niets liever, maar moet je dan je kliekje weggooien of kan het nog een dag staan?

Zorg ten eerste wanneer je eten wil bewaren dat het is afgekoeld voordat je het verpakt om in de koelkast te bewaren. Belangrijk hierbij is dat je het voedsel niet te te lang buiten de koelkast laat staan, maximaal twee uur. Hierna kun je kiezen om het in een afgesloten bakje te doen waar je ook nog een datum op zet. Zo vergeet je het nooit!

Volgens het voedingscentrum kun je voedsel 2 dagen goed houden in de koelkast. Stop je het in de vriezer? Dan kun je het drie maanden later nog oppeuzelen. Overigens is het geen goed idee om het na twee dagen alsnog in de vriezer te doen. Na 48 uur zullen er bacteriën in het voedsel zitten, die eventueel schadelijk kunnen zijn. Daarom is 48 uur de max. 

Vis is sowieso wat gevoeliger voor bacteriën. Wees hier dus voorzichtig mee!

Maar mocht je nu een overheerlijke maaltijd hebben gemaakt dan kun je hem dus gerust nog een dag later eten!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving