Alles wat je eet is fake

Durf jij nog uit eten?

Alles wat je eet is fake
Stars Insider

01/05/18 | StarsInsider

ETEN Voedsel

Je peperdure steak, stukje witte tonijn, extra-virgin olijfolie, Parmezaanse kaas of honing is 9 van de 10 keer nep. Niet alleen fast food restaurants, ook restaurants met Michelinsterren frauderen waar je bij staat. Larry Olmsted schreef er een boek over: 'Real Food Fake Food', en onthult hierin welk voedsel we eigenlijk eten zonder dat we ons ervan bewust zijn.

Dan denk je een Kobe steak van bijna 300 euro te eten bij Old Homestead in New York, blijkt er toch iets anders op je bord te liggen. Japan verkoopt de zeldzame steaks aan maar drie restaurants in Amerika en 212 Steakhouse is de enige in New York. Dat stukje vlees is vermoedelijk Wagyu, een goedkoper stuk vlees, zo schrijft Olmsted.

Sushi restaurants zijn misschien wel het allerergst. Daar krijg je haast nooit wat je besteld. Je zalm is waarschijnlijk nep en dat stukje witte tonijn is waarschijnlijk escolar, ook wel botmakreel genoemd. Deze vis schijnt zo giftig te zijn dat het al 40 jaar verboden is in Japan.

Omdat we inmiddels zo gewend zijn aan de smaak van nepvoedsel kunnen onze smaakpapillen het haast niet meer onderscheiden van echt voedsel. Durf jij nog uit eten te gaan of boodschappen te doen in de supermarkt? Volgens Larry Olmsted is er licht aan de horizon: "Er is heel veel gezond en overheerlijk puur voedsel. Je moet alleen weten waar je het kunt vinden".

Je kunt zijn bestseller hier bestellen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving