Dit is de allernieuwste sushi trend

Doe het zelf

Dit is de allernieuwste sushi trend
Stars Insider

11/05/18 | StarsInsider

ETEN Sushi

Voor de allergrootste sushi liefhebbers is er een nieuwe trend die niet voor mensen met een zwakke maag is. Je kan namelijk zelf je sushi voorbereiden door de vis uit een groot karkas op te scheppen.

Karkas met schelpen
In het Mifune restaurant in New York kun je een 'bluefin tuna special' vragen. Dit is een sushigerecht van tonijn, maar de sushi is niet voor je opgerold. In plaats daarvan krijg je een groot karkas op je tafel en een paar schelpen. Het is de bedoeling dat je deze schelpen gebruikt om je eten uit het karkas te scheppen. Zo kun je het zelf op een stuk zeewier plaatsen en je eigen sushi maken.

Geen verspilling
Niet iedereen zal het proces even smakelijk vinden, maar je krijgt wel een grote hoeveelheid sushi en het gerecht kan er op deze wijze nog verser en authentieker uitzien. Mocht je het gerecht bestellen, dan is het wel zo respectvol dat je het ook allemaal opeet. De eigenaar zegt namelijk dat "de Japanse cultuur niet van verspilling houdt". De 'bluefin tuna special' is geschikt voor twee personen. Zodra je klaar bent met één kant van het karkas, helpt de bediening met het omdraaien van de vis zodat je aan de andere kant verder kan.

Het gerecht kost ongeveer 34 euro in het restaurant van Mifune. Er schijnt een ander restaurant in New York te zijn met een soortgelijk gerecht en de kans is groot dat steeds meer restaurants een eigen versie zullen verzinnen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving