Deze shake geeft je urenlang een voldaan gevoel

Niet na een half uur alweer honger

Deze shake geeft je urenlang een voldaan gevoel
Stars Insider

14/05/18 | StarsInsider

ETEN Shake

Volgens een recent Nederlands onderzoek kun je je hersenen voor de gek houden door je shake dikker te maken.

In het onderzoek werd aan 15 mannen op een lege maag twee verschillende shakes gegeven op verschillende dagen. Een van de shakes bevatte 100 calorieën en was zo dik als pudding, terwijl de andere 500 calorieën bevatte en zo dun als melk was. Vervolgens werd gemeten hoe vol de magen van de mannen waren binnen anderhalf uur na het drinken van de shake en hoe hongerig ze waren.

Het resultaat was interessant: ook al bleef de dunne shake met 500 calorieën langer in de maag dan de dikke pudding met 100 calorieën, toch was het de laatste die de deelnemers langer een vol gevoel gaf.

Volgens Ph.D.-kandidaat Guido Camps komt dit omdat zich in je mond neuronen bevinden die een seintje geven aan je hersenen dat je een substantiële maaltijd aan het nuttigen bent als je iets drinkt dat een dikke textuur heeft.

Als je dus wilt dat je langer een vol gevoel hebt van je proteïneshake, dan is het een goed idee om er vezelrijke groente en fruit doorheen te blenden. Een banaan geeft bijvoorbeeld een dikkere textuur aan je shake. Het is bovendien erg lekker!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving