Van zes kopjes koffie per dag leef je je langer

Ongeacht welke koffie je drinkt

Van zes kopjes koffie per dag leef je je langer
Stars Insider

29/08/18 | StarsInsider

ETEN Koffie

Hoe gezond koffie is, blijft een veel besproken onderwerp. Koffie is één van de voedingsmiddelen die heel veel onderzocht is. Je zou denken dat er dan ook een antwoord moet zijn op de vraag: is koffie gezond of niet?

Amerikaanse wetenschappers hebben recentelijk uitslag gekregen van een 10 jaar lange studie waar 10.000 mensen aan hebben deelgenomen. Uit de studie blijkt dat mensen die 6 koppen koffie per dag drinken 16 procent minder kans hebben om op jonge leeftijd te overlijden. Drink je er 8 of meer dan neemt dit percentage weer af.

De studie heeft niet kunnen achterhalen welk chemicaliën in de koffieplant zo'n gunstig effect hebben op onze levensduur. Alle soorten koffie en ook decafé hebben een positieve werking op het lichaam. 

Vorig jaar hebben wetenschappers van Stanford University geconcludeerd dat koffie lichamelijke ontstekingen tegen kan gaan. Ze hebben 100 mensen ouder dan 60 jaar jaarlijks onderzocht. De resultaten toonden aan dat mensen die regelmatig koffie dronken minder ontstekingen die ziektes veroorzaken in het lichaam hadden.

Dus gaan we nu volop aan de koffie en leven we nog lang en gelukkig? Het onderzoek toont aan dat er een verband bestaat tussen koffiedrinkers en langer leven, maar het kan ook zijn dat koffiedrinkers een gezondere levensstijl hebben. 

Volgens professoren bestaat er wel een kans dat er stoffen in koffie zitten die kunnen beschermen tegen ziekten maar hier is nog te weinig bewijs voor.

Bron: Daily Mail

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving