Zo maak je je entrecote nog malser

Invriezen is het geheim

Zo maak je je entrecote nog malser
Stars Insider

23/10/18 | StarsInsider

ETEN Biefstuk

Vleesliefhebbers opgelet: door je biefstuk in te vriezen en te ontdooien voordat je hem bakt kun je het stukje vlees nóg malser maken, zo blijkt uit onderzoek van Kansas City University. Interessant nieuws voor de gemiddelde Nederlander, die met 85,5 kilo vlees per jaar een bovengemiddeld grote carnivoor is.

Wat is precies het effect van dit trucje van invriezen en ontdooien? Volgens hoofdonderzoeker John Unruh zwellen de spiervezels op tijdens het bevriezen en barsten ze vervolgens, wat resulteert in een malser stukje vlees. Hij had entrecotes twee weken lang ingevroren en vervolgens 24 uur lang ontdooid in de koelkast.

Voor de ultieme malsheid moet je je neiging bedwingen om de ontdooide entrecote direct vanuit de verpakking in de pan te gooien. Laat het vlees in plaats daarvan nog 15 minuten rusten op kamertemperatuur. Doordat de entrecote iets opwarmt, voorkom je dat de buitenkant van het vlees verschroeit terwijl de binnenkant nog koud blijft. Zorg ook dat je de steak voor het bakken met papier droog dept. 

Tenslotte is het belangrijk dat je de gebakken entrecote nog vijf minuten laat rusten op een bord. Als je een entrecote direct na het bakken aansnijdt, dan verliest het vlees teveel van zijn sappen. 

Succes en eet smakelijk!

Bron: Men's Health, Trouw

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving