Overeten: dit zijn de onverwachte oorzaken

Eet je steeds meer dan je van plan was?

Overeten: dit zijn de onverwachte oorzaken
Stars Insider

17/02/19 | StarsInsider

ETEN overeten

Het is een bekend probleem: je belooft jezelf dat je niet te veel zal eten, maar voor je het weet zit je onder de chipskruimels en veeg je de chocoladevlekken van je mondhoeken. Hoe is het zover gekomen? Vaak zijn het de volgende boosdoeners die ervoor zorgen dat je te veel eet.

Afleiding

Eet met al je aandacht erbij. Onderzoek heeft aangetoond dat je meer eet als je afgeleid bent en dat je door dit gedrag later in de dag nogmaals meer zal eten. Als je kijkt naar je favoriete serie is het verstandig om alle snacks buiten zicht te houden.

Smoesjes

Om te stoppen met overeten, moet je eerlijk tegen jezelf zijn. Koop dus geen ijs voor in de vrieskist met het smoesje dat je het langzaam zal opeten, als je uiteindelijk toch alles binnen één avond naar binnen zal werken.

Streng zijn

Het is altijd verstandig om gezonde voedingsmiddelen te eten, maar pas op met extreme diëten. Het gevaar is dat je het jezelf te moeilijk maakt en vervolgens zal opgeven. Stel haalbare doelen voor jezelf op. Zodra je ze hebt gehaald en het een gewoonte is geworden, kun je besluiten om nog een stapje verder te gaan.

Bron:  Healthline

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving