Zo blijven je bananen geel

Langer dan een uur

Zo blijven je bananen geel
Stars Insider

25/03/19 | StarsInsider

ETEN Banaan

Tijdens de boodschappen heb je een tros bananen gekocht. Ze zagen er in de winkel nog prachtig geel uit, maar nu je ze uit je boodschappentas haalt, ontdek je al bruine vlekjes. Met deze bananen wil je wel een paar dagen doen, maar je weet nu al dat ze er over twee dagen allemaal bruin uitzien.

Het goede nieuws is dat je bruine bananen ook prima kunt eten. Nog meer goed nieuws is dat je het 'bruinen' kunt vertragen. Allereerst: waarom worden bananen bruin?

Zowel de schil als de vrucht zelf worden bruin, maar het begint aan de buitenkant. Dit komt door het etheen gas dat bananen produceren. Dit gas doorbreekt de zuren en chlorofyl pigmenten die het fruit groen maken. Hoe meer gas er vrijkomt hoe sneller de banaan verkleurt. De jonge nog groene banaan kleurt eerst geel en daarna bruin. Hetzelfde geldt voor appels en avocado's.

Dit proces kun je niet tegengaan, wel vertragen en wel als volgt:
- Houd de bananen in een tros en wikkel de top in plastic folie. Je sluit het etheen gas op deze manier in waardoor het rijpingsproces vertraagd. Ook helpt dit te voorkomen dat de rest van je fruit sneller rijpt.
- Stop ze in de koelkast, ook dit zal het rijpingsproces vertragen. Wikkel de topjes alsnog in plastic.
- Snijd de banaan in stukjes en bewaar de stukjes in de vriezer. Zo zijn je bananen makkelijk voor gebruik in een smoothie.

Zijn je bananen al super bruin voordat je dit artikel leest? Gooi ze niet weg maar maak bijvoorbeeld een bananencake of bananenpannenkoeken. Door het rijpingsproces zijn de bananen zoeter geworden.

Bron: Women's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving