Paprika's verschillen niet alleen van kleur

Ze hebben allemaal hun eigen voordelen

Paprika's verschillen niet alleen van kleur
Stars Insider

04/04/19 | StarsInsider

ETEN Paprika

Kies jij op de groenteafdeling meestal ook voor een rode paprika? Dat is niet zo gek, want die smaakt namelijk zoeter. Maar dit betekent niet dat we de gele en de groene paprika moeten negeren.

De groene paprika wordt naargelang hij rijpt rood, geel of oranje. Dit is waarom ze iets bitterder smaken terwijl rode en gele weer wat zoeter zijn.

Alle kleuren paprika bevatten voedingstoffen, maar de rode variant de meeste. Zo zit er 11 keer meer bètacaroteen in een rode paprika dan in gele en groene paprika's. Gele paprika's bevatten meer vitamine C dan groene, maar minder vitamine A en bètacaroteen. Groene paprika's bevatten daarentegen naast vitaminen en antioxidanten ook vezels.

Toch vragen supermarkten vaak meer voor losse rode paprika's. Dit komt simpelweg omdat hier meer vraag naar is. Om de gemiddelde prijs per paprika naar beneden te halen, worden ze vaak per drie kleuren in de supermarkt verpakt en aangeboden.

Groene paprika's smaken beter in warme gerechten omdat ze dan minder bitter smaken. Wil je paprika in een salade, kies dan voor een van de zoetere varianten.

Bron: HLN

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving