Wat jackfruit ineens zo populair maakt

Hoe gezond is het eigenlijk?

Wat jackfruit ineens zo populair maakt
Stars Insider

12/04/19 | StarsInsider

ETEN Jackfruit

Als je vegetariër of vegan bent, dan ben je vast weleens gerechten met jackfruit tegengekomen. Deze vrucht wordt namelijk steeds vaker als vleesvervanger gebruikt. Nu is het natuurlijk heel goed dat je geen of minder vlees bent gaan eten, maar het is wel belangrijk dat je jezelf informeert over de alternatieven en hoe gezond die eigenlijk zijn.

Jackfruit wordt in Azië dagelijks gegeten, maar hier in Nederland is het nog niet echt bekend wat deze vrucht doet. De structuur lijkt erg op die van vlees, dus een broodje pulled jackfruit schijnt goed in de smaak te vallen, zelfs bij vleesliefhebbers. In Nederland kun je deze exotische vrucht in plakjes of in blik verkrijgen bij de toko. De smaak is vrij neutraal en dus is het ideaal om te marineren. Daarom wordt deze vrucht tegenwoordig ook in taco's of burgers gebruikt. 

Belangrijk om te weten is wel dat er in een stuk jackfruit beduidend minder eiwitten zitten dan in een stukje kip bijvoorbeeld. Ook kom je vitamine B en ijzer tekort als je dit stukje fruit letterlijk als vleesvervanger gebruikt. Maar wat dit stukje fruit zo populair maakt is dat het de juiste structuur heeft om vleesgerechten vegetarisch te maken. Je kunt er zelfs rendang en bitterballen van maken. Een ding is zeker, jackfruit gaan we steeds vaker tegenkomen op het menu!

Bron: Volkskrant

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving