Zo voorkom je een verkoudheid in het vliegtuig

Het is de ideale plek om een verkoudheid op te lopen

Zo voorkom je een verkoudheid in het vliegtuig
Stars Insider

01/12/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Griep

Het vliegtuig is een grote verzamelplaats voor ziektekiemen.Als je lange tijd in het vliegtuig zit met een passagier die om de haverklap aan het hoesten en niezen is, dan kun je gemakkelijk aangestoken worden.

Uit onderzoek blijkt dat passagiers die in dezelfde rij vlak achter of voor iemand die griep heeft zitten, waarschijnlijk aangestoken worden. Wanneer je voor langere tijd met meerdere mensen in dezelfde kleine ruimte zit, wordt je aan meer bacillen blootgesteld dan normaal gesproken. Dit zegt Stephanie Mandel, een holistisch voedingsconsulent bij The Morrison Center in New York.

Het vliegtuig is de ideale plek om een verkoudheid op te lopen. 'De lucht in het vliegtuig is droog, waardoor je luchtwegen en keel uitdrogen. Hierdoor is het lastiger voor je natuurlijk afweersysteem, waaronder slijmproductie, om te functioneren en ziektekiemen te doden,' aldus Stephanie.

Gelukkig kun je wel een aantal stappen ondernemen om verkoudheid tijdens een vliegreis te voorkomen:

1. Was je handen
Gewoon met water en zeep. Je kunt ook reinigingsdoekjes meenemen en daar zowel je handen als de ruimte om je heen (klaptafeltje, bedieningsknopjes, etc. desinfecteren.

2. Kies de juiste stoel
Het is natuurlijk lastig inschatten want je weet nooit of je vlakbij een zieke passagier gaat zitten. Uit onderzoek blijkt dat als je een stoel aan het gangpad kiest, je 80% meer kans hebt om ziek te worden als er een zieke passagier in het vliegtuig zit. Een ander onderzoek geeft aan dat de lucht het meest vervuild is achterin het vliegtuig.

3. Rust uit
De meeste reizigers gaan natuurlijk op vakantie om te rusten, maar wie uitgerust op vakantie gaat loopt minder kans op ziekten. Als je uitgeput of gestrest bent ben je kwetsbaarder voor ziekten.

4. Eet gezond
Sla die burger en pizzapunt maar over op het vliegveld. Je hebt meer aan een gezonde maaltijd die je immuunsysteem boost. Het advies is met name voedsel rijk aan antioxidanten te eten zoals groene bladgroenten en bessen.

Bron: The Huffington Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving