Zo weinig hoef je eigenlijk maar te douchen

Regelmatig douchen is niet gezonder

Zo weinig hoef je eigenlijk maar te douchen
Stars Insider

19/11/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Douchen

De meest mensen douchen iedere dag. Volgens sommige dermatologen is dit voor een goede gezondheid echter overbodig.

'Ik vind dat de meeste mensen te vaak douchen', aldus Brandon Mitchell, assistent-professor dermatologie George aan de Washington University. Volgens hem beroof je je huid van natuurlijke oliën door iedere dag te douchen en verzwak je ermee je immuunsysteem door populaties van goede bacteriën te verminderen. Hij is vooral een tegenstander van anti-bacteriële zeepproducten en adviseert om deze in de prullenbak te gooien. 

Volgens Mitchell is de ideale douchefrequentie wat gezondheid betreft slechts een of twee keer per week. 'Je lichaam is een goed geoliede machine, een dagelijkse douche is echt niet nodig', legt hij uit. 'Zolang je dagelijks je handen wast en je kleding schoon houdt zul je geen negatieve gezondheidseffecten ervaren als je minder gaat douchen.'

Als je vanwege een sterke lichaamsgeur of als je veel sport toch echt vaker dan een of twee keer per week moet douchen, dan is het belangrijk dat je tijdens je douchebeurten niet je gehele lichaam inzeept maar alleen die plekken waar bacteriën die een nare geur produceren zich het snelst vermenigvuldigen - je oksel, kruis en tussen je billen.

Het is belangrijk om te onthouden dat Dr. Mitchell de benodigde frequentie van douchen puur vanuit een oogpunt van gezondheid bekijkt. Hoewel je gezondheid er niet onder zal lijden als je wat minder fris ruikt, geldt dit niet voor je relaties!

Bron: Time

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving