Hoe herken je een sperma-allergie?

Let op deze symptomen

Hoe herken je een sperma-allergie?
Stars Insider

04/05/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Sperma-allergie

Het lijkt een zeldzame aandoening te zijn, maar het bestaat echt: de sperma-allergie. Er wordt gedacht dat er tienduizenden mensen last van hebben, maar het is mogelijk dat er ook veel mensen zijn die niet vertellen of weten dat ze eraan lijden. Er zijn ook enkel statistieken beschikbaar over de aandoening bij vrouwen en er is daarom weinig bekend over de impact bij mannen.

Ben je benieuwd of je er zelf last van hebt? Je kunt een sperma-allergie onder andere herkennen aan de volgende signalen:

  • Roodheid en zwelling: Er kan een plaatselijke reactie ontstaan, vaak in het gebied van de vulva en vagina. Het gebeurt wanneer sperma in contact komt met het lichaam en kan dagenlang aanhouden.
  • Tintelend of brandend gevoel: de symptomen lijken erg op een urineweginfectie, waardoor men er soms van uitgaat dat dit de oorzaak is en een sperma-allergie niet overweegt.
  • Gistinfectie: De allergie zorgt vaak voor een toename in gist, waardoor het weleens wordt behandeld als een gistinfectie, maar sperma kan de oorzaak zijn.
  • Condoomgebruik: Als je enkel last krijgt wanneer er geen condoom wordt gebruikt terwijl je met condoom geen last hebt, kan een sperma-allergie de oorzaak zijn.

Bron: Bustle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving