Waarom je meer moet poepen tijdens je menstruatie

Dan weet je dat ook weer

Waarom je meer moet poepen tijdens je menstruatie
Stars Insider

05/05/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Menstruatie

Geen vrouw die dit ontkent. Tijdens de menstruatie poepen we meer dan gewoonlijk. Heb je je ook weleens afgevraagd hoe dit komt?

Anna Rothschild van Gross Science heeft het antwoord in een video gegeven. Allereerst legt ze uit waar menstruatiebloed uit bestaat: baarmoederslijmvlies, immuuncellen, vaginaal vocht en bloed. 

Prostaglandinen (een groep hormoonachtige stoffen) zorgen ervoor dat je baarmoeder samentrekt en er bloed valt. Sommige prostaglandinen komen echter in de darmen terecht en dat zorgt ervoor dat je scheten laat of net wat vaker moet poepen. Daarnaast is het hormoon progesteron minder aanwezig tijdens de menstruatie, waardoor het allemaal wat meer loskomt in de darmen. Dit hormoon heeft namelijk een constiperende werking

Tot slot verklapt ze ook dat we niet de enige levende wezens op aarde zijn die menstrueren. Zo worden ook apen en vleermuizen ongesteld. Honden verliezen alleen bloed wanneer ze loops zijn en dat gebeurt bij de meeste honden maar twee keer paar jaar tijdens de eisprong.

Bron: Gross Science

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving