2 dagen niet douchen: dit zijn de gevolgen

Kan het kwaad?

2 dagen niet douchen: dit zijn de gevolgen
Stars Insider

04/07/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Douchen

Een dagje overslaan is geen ramp, maar hoe zit het als je twee dagen lang niet doucht? Hoewel het in principe niet gevaarlijk is om enkele dagen niet te douchen, zijn de mogelijke gevolgen niet bepaald fijn.

Slechte bacteriën

Door niet te douchen, blijven er slechte bacteriën op je lijf zitten. De goede bacteriën in je lichaam bestrijden de slechte bacteriën. Daarom maak je het moeilijker voor de goede bacteriën als je niet een handje helpt door bijvoorbeeld dagelijks te douchen. Als de bacteriën je lichaam binnenkomen via je neus, mond of ogen, kun je ziek worden en bijvoorbeeld verkouden worden.

Huidproblemen

Door je huid niet te wassen, kunnen je poriën verstopt raken. Verstopte poriën zorgen meestal voor acne. Door je gezicht dagelijks tweemaal te wassen, kun je dus acne op je gezicht tegengaan. Vanzelfsprekend krijg je dus ook minder snel uitslag op je lichaam door dagelijks te douchen.

Geurtjes

Je hoeft geen genie te zijn om te snappen dat je niet zo fris zal ruiken als je niet doucht. Toch is het wel interessant om te weten hoe de slechte geuren eigenlijk ontstaan. Je denkt wellicht dat het aan zweet ligt, maar eigenlijk ligt het aan de bacteriën op je huid die het zweet verwerken. Door je te wassen heb je minder van deze bacteriën en zal je zweet dus niet zo snel worden omgezet naar stinkende geuren.

Bron: Bustle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving