Dit stofje helpt bij ongeduldige types

Gaan jouw handen jeuken van de rij bij de kassa?

Dit stofje helpt bij ongeduldige types
Stars Insider

10/07/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Psyche

Je staat met je volle boodschappenwagen voor 5 verschillende kassa's. Elke heeft een rij van minstens 5 personen. Je gaat in een rij staan en kiest natuurlijk de verkeerde rij. Je handen beginnen te jeuken. Geduld komt niet voor in jouw woordenboek. Wellicht heb je een serotonine-tekort.

Het Japanse Okinawa Institute of Science and Technology heeft na onderzoek geconcludeerd dat serotonine kan helpen als je ongeduldig bent. Ze hebben muizen getest op hun gedrag wanneer ze wachten op hun eten. De muizen werd aangeleerd dat wanneer ze hun neus door een gat staken, er eten in hun bakje viel. Wanneer ze hun neus vaker door het gat staken, waren ze ongeduldig. De serotonine-aanmaak werd in het brein gestimuleerd. Maar wanneer de muizen niet wisten wanneer het eten in hun bakje viel bleven ze na de serotonine-boost rustig wachten. Hieruit bleek dat de serotonine effect had wanneer ze wisten wanneer het eten kwam en dus ongeduldig werden.

Serotonine is een neurotransmitter die ervoor zorgt dat er communicatie in het brein ontstaat. Het stofje ontstaat uit de eiwitten in je voeding. Die worden afgebroken tot aminozuren. Het aminozuur tryptofaan is een aminozuur waaruit 5HTP wordt gemaakt en dat stofje wordt in de hersenen en de lever omgezet in serotonine. Heb je hier een tekort aan, dan kun je je onrustig en opgejaagd voelen. Ook slaaptekort en depressieve gevoelens kunnen een gevolg zijn. Serotonine kun je zelf aanvullen door middel van voeding, leefwijze of medicijnen. Uiteraard is het geen wondermiddel en kun je met je huisarts overleggen of je er baat bij kan hebben.

Bron: OIST

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving