Zo houd je gezonder eten wel vol

5 tips om gezonder te blijven eten

Zo houd je gezonder eten wel vol
Stars Insider

13/07/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Voeding

Elk jaar weer letten we toch wat meer op de lijn als de zomer aanbreekt. We sporten meer en eten gezonder. Althans, dan proberen we. Al die BBQ's en borrelavondjes op het terras zijn wel verleidelijk natuurlijk. Maar hoe zorgen we ervoor dat we gezond blijven eten? Probeer deze 5 tips eens!

1. Balans
Vaak denken mensen alles of niets, maar de basis van gezond eten en leven is balans vinden. De kunst zit hem in de balans vinden in de juiste hoeveelheid voeding die jouw lichaam nodig heeft.

2. Geniet van je eten
Geniet van wat je ziet en alle verschillende smaken die je proeft. Neem de tijd voor elke hap, hierdoor krijg
je een meer voldaan gevoel van hetgeen je eet.

3. Goede start
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: begin je ochtend met een goed ontbijt. Eet vervolgens meerdere keren op een dag kleinere maaltijden. Hierdoor houd je je energiepijl en metabolisme omhoog.

4. Wees niet te streng
Je mag best een keer een cupcake of kaasplankje eten. Kies je momenten, maar compenseer. Kies je dus voor die muffin in de ochtend, eet dan in de avond bijvoorbeeld wat minder. Het draait allemaal om balans.

5. Maak je eigen eten
Uit eten gaan mag best, maar probeer zoveel mogelijk zelf te koken. Dan weet je precies welke ingrediënten er in je maaltijd zitten. Houd je niet zo van koken? Verzamel een paar van je favoriete gerechten en voeg hier steeds andere verse ingrediënten aan toe.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving