Zo laat je je minder beïnvloeden door negatieve gedachten

Bevrijd jezelf van de denkmolen

Zo laat je je minder beïnvloeden door negatieve gedachten
Stars Insider

13/07/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Negatieve gedachten

Helaas laten we ons geregeld beïnvloeden door negatieve gedachtes. Heel vervelend. Helemaal als je jezelf steeds verder in de put denkt. Je bent niet de enige die dat doet en gelukkig kun je jezelf aanleren dit niet toe te laten. 

1. Zet je gedachtes in perspectief
Besef dat deze gedachtes nergens op gebaseerd zijn, dus laat het je humeur dan ook niet beïnvloeden. Bedenk je of dat waar jij over piekert echt belangrijk is. Piekeren over het verleden of de toekomst is nutteloos. Het verleden is niet meer en de toekomst kun je niet controleren. Je leeft nú en jij moet er nú voor kiezen geen negatieve gedachtes toe te laten. Als je ze kunt herkennen, kun je ook bepalen of je ze loslaat. 

2. Visualiseer hoe je de gedachtes loslaat
Negatieve gedachtes loslaten kan moeilijk zijn. We zijn vaak erg visueel ingesteld, dus het kan helpen om in te beelden dat je die negatieve gedachtes in doosje stopt en weggooit. 

3. Schrijf het op of spreek het uit
Negatieve gedachtes opkroppen is niet gezond. Je kunt er letterlijk ziek van worden. Het kan helpen ze op te schrijven of uit te spreken naar iemand die je vertrouwt. Zo kun je staven hoe realistisch ze daadwerkelijk zijn. 

4. Herken je gedachtestroom
Wanneer je beseft dat je jezelf weer de put in het denken bent, ga dan na waar dit vandaan komt. Is dit uit angst, pijn, verdriet, een trauma of pure onzekerheid? Dit maakt het gemakkelijker er iets aan te doen zoals bijvoorbeeld met iemand praten of afleiding zoeken.

5. Zoek afleiding
Je hebt niet altijd de kracht om je negatieve gedachtes de baas te zijn. Als je dat merkt, ga het jezelf dan niet te moeilijk maken en zoek afleiding. Ga even lekker zweten in de sportschool, kijk grappige filmpjes, bel een vriendin, ga een rondje lopen of luister je favoriete muziek, zing mee en dans door de woonkamer.

Vrijheid kun je alleen zelf creëren. Merk je dat je echt niet uit de negatieve spiraal kunt komen, schakel dan professionele hulp in.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving