Waarom de één paranoïde en de ander blij wordt van wiet

Wetenschappelijk onderzoekers denken het te weten

Waarom de één paranoïde en de ander blij wordt van wiet
Stars Insider

17/07/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Wiet

Op steeds meer plekken in de wereld wordt wiet gelegaliseerd. Zowel recreatief als medicinaal. Of je de drug nou rookt, eet, of gevaporiseerd inhaleert, de werking kan per persoon verschillen. Waarom kan de één echt genieten van een joint en ervaart de ander angstgevoelens tot zelfs paranoia?

Western University in Ontario, Canada, heeft hier onderzoek naar gedaan en lijkt een antwoord te hebben gevonden. Zij onderzochten het psychologische effect van THC (tetrahydrocannabinol), het proactieve stofje in wiet.

Ze deden een proef op ratten waaruit geconcludeerd kon worden dat het psychologische effect van wiet afhangt van welk hersendeel het meest gevoelig is voor THC. Wanneer dit het deel in je voorhoofd is, dan zal THC het beloningssysteem in je hersenen stimuleren. Je voelt je ontspannen, blij en minder angstig. Wanneer het juist de hersenen aan de achterzijde van je hoofd stimuleert zal het een negatieve reactie geven zoals angst en paranoia.

Er is veel onderzoek gedaan naar de lange en korte termijn gevolgen van wiet, maar over de directe psychologische werking op de hersenen nog niet. Steven R. Laviolette, PhD en een van de onderzoeksleden, noemt de studie doorbrekend. Ze zullen verder gaan met het onderzoek en willen als volgende stap het effect testen op mensen. 

Ben je degene die eerder negatieve effecten ervaart van wiet, maar wil je je wel high voelen? Ga dan eens hardlopen, het schijnt hetzelfde effect te hebben op het lichaam als wiet.

Bron: The Huffington Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving