Dit doet series bingen met je gezondheid

Gaat Netflix gepaard met een gezondheidscrisis?

Dit doet series bingen met je gezondheid
Stars Insider

26/07/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Bingen

Met de opkomst van streamingdiensten zoals Netflix spreekt men steeds vaker over het bingen van series. Dit houdt in dat je vele afleveringen achter elkaar kijkt, soms zelfs een heel seizoen. Het is echter de vraag of deze gewoonte geen grote gevolgen zal hebben op de gemeenschappelijke gezondheid, want bingen is slecht voor je gezondheid.

Slaapgebrek

Veel 'bingers' zullen slaapproblemen ervaren door hun kijkgedrag. Het is al een slecht idee om een aflevering af te kijken terwijl je eigenlijk hoort te slapen, maar iemand die aan het bingen is kan besluiten om nog een hele aflevering of meer te kijken na zijn of haar bedtijd. Bovendien wordt het geadviseerd om geen elektronische schermen te gebruiken vlak voordat je slaapt. Te weinig slapen heeft grote gevolgen voor je gezondheid.

Beweging

We worden ons steeds bewuster van hoe slecht het eigenlijk is om acht uur per dag op een bureaustoel te zitten. Dan is het logisch dat het echt niet de bedoeling is om ook nog na je werk of in het weekend vele uren op de bank te zitten of wakker op je bed te liggen. Wil je verantwoord bingen? Dan is het beter om elk half uur op de pauzeknop te drukken om even de benen te strekken. Ook kun je de afleveringen gedeeltelijk staand bekijken.

Eetgedrag

Het bingen van tv-series gaat vaak hand in hand met het eten van ongezond voedsel. Je bent al snel geneigd om er een zak chips bij te pakken. Probeer daarom als je per se wil bingen om gezonde snacks voor te bereiden bestaande uit groente en fruit. Zorg ervoor dat je genoeg hebt voor je hele binge-sessie. Ook moet je er op letten dat je niet te veel alcohol drinkt tijdens het bingen en wel genoeg water binnenkrijgt.

De bovenstaande problemen zijn misschien de meest logische en voorspelbare problemen, maar de gevolgen zullen niet beperkt zijn tot die drie categorieën. Zo wordt er ook gedacht dat bingen een isolerend effect kan hebben, wat weer kan leiden tot depressie en andere mentale problemen. Verdere mogelijke gevolgen van bingen zijn oogvermoeidheid, nek- en schouderpijn, droge ogen, hoofdpijn en wazig zicht.

Bron: The Washington Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving