Hoogleraar: iedereen kan kind in hete auto vergeten

Het hoeven geen slechte ouders te zijn

Hoogleraar: iedereen kan kind in hete auto vergeten
Stars Insider

27/07/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Kind

Je hoort er wel vaker van: ouders die hun kind in een hete auto achterlaten. Waarschijnlijk denk je gelijk dat er iets mis is met de ouders, maar volgens een neuropsycholoog kan iedereen deze erge fout maken.

Miscommunicatie

Volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder kunnen ook 'hele lieve, zorgzame ouders.' hun kind in een hete auto vergeten. Er hoeft dus geen sprake te zijn van alcohol- of drugsgebruik. Hij zegt dat het komt door een miscommunicatie in de hersens en dat kan iedereen overkomen.

Automatische piloot

De hoogleraar legt uit dat de miscommunicatie wordt beïnvloed door stress, vermoeidheid en afleiding. Dit is namelijk niet goed voor ons prospectieve geheugen, waardoor we overgaan tot de automatische piloot. Als er dan nog van onze gewoonlijke routine wordt afgeweken, kunnen we belangrijke informatie vergeten. Bijvoorbeeld dat we een kind hebben meegenomen. 

Wellicht kunnen we dus beter niet te snel oordelen bij dit soort nare gebeurtenissen. Bovendien toont het aan dat we zo goed mogelijk voor onszelf moeten zorgen om stress en vermoeidheid tegen te gaan.

Bron: Margriet

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving