Zo voorkom je spijsverteringsproblemen op vakantie

Houd je stoelgang in beweging

Zo voorkom je spijsverteringsproblemen op vakantie
Stars Insider

07/08/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Vakantie

Loop jij er tijdens de eerste dagen van je vakantie opgeblazen bij? Je hebt dan vast wel gemerkt dat je al een tijdje geen number 2 hebt gedaan. Je bent niet de enige, heel veel vakantiegangers hebben er last van. Je bevindt je op een andere plek, eet ander voedsel op andere tijdstippen en slaapt op een vreemde plek. Geen wonder dat je darmen een beetje van slag zijn. Met deze tips kun je spijsverteringsproblemen het beste voorkomen:

1. Zorg dat je in beweging blijft
Na het lange reizen ben je ook lange tijd inactief geweest. Je darmen zijn hierdoor ook in slaapmodus. Door in beweging te blijven kun je je stofwisseling versnellen. Ga dus bijvoorbeeld een wandeling maken na je lange reis. Kun je meteen de omgeving verkennen

2. Blijf gehydrateerd
Reizen, zon, alcohol, zout, het onttrekt allemaal vocht. Drink zoveel mogelijk water de gehele dag door.

3. Drink kruidenthee
Neem wat zakjes kruidenthee mee en drinkt dit elke dag. Dit heeft een kalmerende werking op je maag en brengt ook de vertering op gang.

4. Kijk uit met brood
Het bruine brood uit Nederland kan de stoelgang bevorderen, maar het broodmandje in het restaurant zorgt juist voor obstipatie. Vraag voor glutenvrij brood en als je heel graag pizza wilt vraag dan om glutenvrij deeg. Gelukkig hebben ze dat op steeds meer plekken.

5. Vezels
Ga los op de noten, granen, zaden, groente en fruit.

6. Eet gekruid
Kies een gerecht dat gemaakt is met veel kruiden en specerijen. Denk aan chili, kardemom, peper en gember. Het bevordert de stoelgang.


REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving