Is kokosolie de beste olie voor je haren?

Een aantal voordelen op een rijtje

Is kokosolie de beste olie voor je haren?
Stars Insider

08/08/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Kokosolie

Je hebt je wellicht weleens afgevraagd welke olie je het beste kunt gebruiken om je haar te verzorgen. Er is zobeel keus: arganolie, mineralenolie, zonnebloemolie, olijfolie, jojoba olie en dus ook kokosolie.

Kokosolie lijkt uit onderzoeken toch wel als beste uit de bus te komen. Het is namelijk een vrij lichte olie waardoor je haar minder vet wordt. Het trekt in tot diep in je haar waardoor het er niet slap, slierterig en vettig uit komt te zien. Je moet natuurlijk niet overdrijven, maar als je een klein beetje aanbrengt op droge plekken en in je punten doe je het goed.

Merk je dat je haar breekbaar is geworden en heb je last van gespleten haarpunten? Breng dan voordat je het wast kokosolie aan op je droge haar. Deze 'pre'-was zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen de agressieve bestanddelen in je shampoo, zoals SLS. Shampoo reinigt je haar zo sterk dat er ook oliën verloren gaan die je haar juist gehydrateerd houden. Kokosolie beschermt die oliën. Bijkomend voordeel is dat het borstelen nadat je je haar hebt gewassen soepeler gaat. Kokosolie dringt tot diep in het haar door. Als je het voor het slapen insmeert, merk je bij het opstaan dat een groot deel al is opgenomen door je haar. Ook beschermt kokosolie je haar tegen de zon en UV-stralen.

Als deze voordelen je aanspreken, zul je het zelf eens moet uittesten. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan alle verzorgingsproducten bij de drogist.

Bron: hebjehaarweer

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving