Deze ochtendgewoontes zitten je dieet in de weg

Lukt het maar niet om af te vallen?

Deze ochtendgewoontes zitten je dieet in de weg
Stars Insider

12/08/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Ochtendgewoontes

Probeer je af te vallen, maar bereik je niet het gewenste resultaat? Naast eten en beweging, kunnen er ook andere factoren van invloed zijn op je gewicht. Probeer daarom eens je dag te analyseren en te kijken wat er beter kan. Om je  ochtend te optimaliseren kun je alvast het volgende doen.

Zonneschijn

Onderzoek heeft een mogelijke link aangetoond tussen mensen die vroeger daglicht binnenlaten en een lager BMI. Zelfs twintig tot dertig minuten kan een verschil maken, dus doe al je gordijnen open zodra je wakker wordt.

Nachtrust

Mensen die beter slapen, zijn gemiddeld slanker. Maak aanpassingen om beter te slapen. Zo heb je meer kans op een goede nachtrust wanneer je je bed opmaakt. Zorg wel dat het betere slaap is en niet per se meer slaap, want mensen die meer dan tien uur per dag slapen hebben juist een hogere BMI.

Ontbijten

Sla ook vooral je ontbijt niet over. Door niet te ontbijten is de kans groot dat je later op de dag in een hongerige bui ongezond gaat eten. Als je vaak merkt dat je in de ochtend geen zin hebt om je ontbijt klaar te maken, kun je het alvast in de avond doen.

Bron: Margriet

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving