Lage sex drive? Ga zonnen!

Waarschijnlijk heb je vitamine D nodig

Lage sex drive? Ga zonnen!
Stars Insider

01/09/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Sex drive

Wie houdt er niet van zonnebaden? Het is goed voor je humeur en het geeft je huid die gewilde bruine tint. Er is echter nog een voordeel van zonnen die je misschien nog niet kende — het geeft een boost aan je sex drive.

Slechts een uur in de zon is voldoende om wat meer leven in de brouwerij te brengen in de slaapkamer. Dit heeft te maken met vitamine D, een vitamine die ons lichaam zelf aanmaakt als we onze huid blootstellen aan de zon.

Meerdere onderzoeken hebben vitamine D, of een gebrek aan de vitamine, gelinkt aan veranderingen in de sex drive van mensen. De seksuele gezondheidsexpert Aly Dilks zegt: 'De zon is enorm belangrijk voor ons welzijn. Wat betreft de chemische stoffen die het stimuleert, is testosteron het belangrijkst voor onze seks drive en meerdere studies wijzen erop dat de zon een belangrijke factor is voor de productie van dit hormoon.'

Een vitamine D-gebrek zorgt voor een lage oestrogeenwaarde bij vrouwen, wat resulteert in een lage seks drive. Het heeft hetzelfde effect op mannen, alleen is het bij hen de testosteronwaarde die daalt.

Uit een onderzoek uit 2010 bleek dat van de 2.299 onderzochte mannen degenen met voldoende vitamine D hogere testosteronwaarden hadden dan degenen met lage vitamine D-waarden.

Conclusie: als je vuurwerk in de slaapkamer wilt, ga dan lekker zonnen!

Bron: The Sun

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving