Let hierop als je met diepvriesgroente kookt!

Zo houd je het knapperig

Let hierop als je met diepvriesgroente kookt!
Stars Insider

06/09/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Koken

Heb je een druk bestaan, maar wil je wel je zelf bereide gerechten, die ook nog gezond zijn, eten? Dan is diepvriesgroente de oplossing. Super gemakkelijk, gezond en een stuk goedkoper! Wees je wel bewust van de verschillen met verse groente. Wanneer je kookt met diepvriesgroente, moet je met het volgende rekening houden:

1. Diepvriesgroenten verschillen van elkaar
De ene groente moet je eerst ontdooien, terwijl je de andere direct kunt bakken. Onthoud deze gouden regel: als je gerecht extra vocht kan gebruiken, dan kun je de groente eerst ontdooien. Moet de groente krokant en knapperig blijven? Ontdooi je groente dan niet en gooi ze rechtstreeks in de pan.

2. Timing
Bevroren groente heeft minder tijd nodig om te garen. Zeker wanneer je wilt dat je groente knapperig blijft, kun je ze beter tegen het einde van het bereiden toevoegen.

3. Maak gebruik van het feit dat ze bevroren zijn
Maak je een groente-smoothie, dan komt het natuurlijk goed uit als je bevroren spinazie gebruikt i.p.v. verse. Je smoothie is dan meteen heerlijk koud.

4. Gebruik geen magnetron
Ontdooi je diepvriesgroente nooit in de magnetron. Daar wordt de groente slap van. Als het voor een soep is, is het natuurlijk geen punt, maar de magnetron kan wel de smaak aantasten. Zorg dat je het op tijd uit de vriezer haalt.

5. Gebruik je oven 
Diepvriesgroente zijn zeer geschikt om knapperige groente uit de oven te bereiden. Leg ze in een ovenschaal, doe er wat kruiden en olijfolie overheen en schuif ze in de oven. Ze komen er heerlijk knapperig uit.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving