4 redenen om mangosteen te eten

De koninging van de tropische vruchten

4 redenen om mangosteen te eten
Stars Insider

07/09/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Mangosteen

Het is een vrucht die in Nederland moeilijk verkrijgbaar is, maar als je weleens in Zuidoost-Azië bent geweest ken je hem ongetwijfeld: de mangosteen. Het wordt ook wel de 'koningin van de tropische vruchten' genoemd en het schijnt dat Queen Victoria iedereen die haar een verse mangosteen bracht tot ridder kroonde.

De vrucht heeft een paarse schil waaronder partjes schuilen die doen denken aan die van een mandarijn en een heerlijk zoete smaak hebben. De mangosteen wordt bovendien beschouwd als een superfood omdat het bomvol vezels, vitamines en mineralen zit. Hier volgen de gezondheidsvoordelen van het eten van mangosteen:

1. Het bestrijdt kanker
Mangosteen bevat ontstekingsremmende stoffen genaamd xanthonen waarvan is aangetoond dat ze de groei van kankercellen afremmen. 

2. Het bestrijdt allergieën
De ontstekingsremmende stoffen in mangosteen gaan ook allergische reacties tegen omdat ze een remmende werking hebben op de afgifte van histamines door het lichaam.

3. Helpt met afvallen
Mangosteen bevat geen vet of cholesterol en kan door de vele vezels die het bevat je hongergevoel onderdrukken. Bovendien stimuleert het je metabolisme.

4. Het versterkt je immuunsysteem
Een mangosteen bevat meer dan 10 procent van de  aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C. Dit helpt je om weerstand op te bouwen tegen virussen.

Bron: Danette May

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving