Golden milk: zo maak je het beste herfstdrankje zelf!

Dit drankje is precies wat je nodig hebt om op te warmen tijdens een regenachtige herfstdag. De kruiden geven je een oppepper en warm gevoel tegelijk.

Golden milk: zo maak je het beste herfstdrankje zelf!
Stars Insider

30/09/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Golden milk

De herfst heeft mooie zonnige dagen waarop de gekleurde blaadjes aan de bomen het straatbeeld bijna magisch kleuren. Maar er zijn ook dagen waarop je het liefst op een bankje opkrult met warme sokken en een warm drankje. Het drankje dat je op zulke dagen nodig hebt is golden milk. Het is zo lekker dat je bijna op zo'n regenachtige dag zit te wachten.

Dit warme drankje is gemaakt van kruiden waar je van opwarmt, zoals gember en kaneel, maar de meest belangrijke is kurkuma. Daar heeft het drankje ook de naam aan te danken, want het zorgt voor dat mooie gouden kleurtje. Dit wonderdrankje vindt zijn oorsprong in India, waar het al duizenden jaren gedronken wordt vanwege zijn geneeskrachtige werking. Zowel kurkuma als gember hebben een ontstekingsremmende werking en stimuleren een goede bloedsomloop. Kardemom is weer goed voor de spijsvertering en is rijk aan ijzer. Kortom  waar wacht je nog op?

Voor twee kopjes golden milk heb je deze ingrediënten nodig:

  • 600 ml plantaardige melk (kokos, havermout,amandel)
  • 2 eetlepels kurkumapoeder
  • 1/2 tl kardamompoeder of 6 kardemompeulen
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl verse gember (geraspt)
  • 2 tl honing
  • snufje zwarte peper
Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten mengen en 3 tot 4 minuten opwarmen in een pan. Als je kardemompeulen gebruikt haal je ze eruit. Geniet!

Bron: famme.nl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving