Waarom je beter niet kunt bankhangen op je vrije dag

Een rustig leven betekent niet altijd een gezonder leven. Het geheim van een gezond brein zit hem volgens neuropsycholoog Erik Scherder juist in een actief leven.

Waarom je beter niet kunt bankhangen op je vrije dag
Stars Insider

02/10/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Bankhangen

Het is natuurlijk erg verleidelijk om na een drukke werkweek in het weekend een 'bankhangdag' in te lassen.  Je trekt je joggingpak aan, kruipt op de bank en kijkt je favoriete serie. Even relaxen denk je, toch blijkt dat je meer ontspant als je juist iets onderneemt. Althans, als de neuropsycholoog Erik Scherder mogen geloven.

Wie een actief leven leidt heeft volgens hem een gezonder brein dan iemand die vrije dagen luierend op de bank doorbrengt. Door je hersenen elke dag aan het werk te zetten stimuleer je ze nieuwe verbindingen te maken. Lig je hersendood op de bank dan kun je zelfs zenuwcellen verliezen. 

Leid jij een rustig leven? dan moet je daar volgens Erik dus iets aan veranderen. Een stressvol leven is natuurlijk ook weer niet gezond voor je brein. Heb je een vrije dag in het vooruitzicht? Zorg dan dat je die dag vooral in beweging bent. Ga een lange wandeling maken, fietstocht of ga lekker zwemmen. Een inspannende sport mag ook natuurlijk.

Wil je het echt goed doen dan moet je volgens Erik elke dag aaneengesloten sporten. Dat kan ook fietsen of lopen zijn, maar dus niet verdeeld over de dag. Ook heeft het volgens hem geen zin om je één dag volledig suf te sporten en dit dan met de volgende dag te compenseren.

Wees gerust, je hoeft je 'bankhangmomentje' niet helemaal in te wisselen, zolang je maar een actieve dag hebt gehad. Zie het als een soort beloning.

Bron: AD

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving