Zwarte haar uit je tepel, wat nu?

Overbeharing is een grote ergernis onder vrouwen en kan ze zelfs een obsessie worden. Een zwarte haar op ongebruikelijke plekken kan verschillende oorzaken hebben.

Zwarte haar uit je tepel, wat nu?
Stars Insider

03/10/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Zwarte haar

Eens in de zoveel tijd zie je ineens een zwarte haar uit je tepel groeien. Het eerste wat je denkt is weg ermee, maar is dat wel aan te raden?

Volgens Dermatoloog Antoni Gostynski van het Maastricht UMC+ kan het geen kwaad zolang je hem niet scheert. Met een pincet epileren is het advies. Maar wat is de oorzaak?

Allereerst is het heel normaal om haartjes rondom de tepel te hebben. Net als met vrijwel alles heeft de een er meer last van dan de ander. Heb je ook weleens last van een haartje op je kin, navel of oorlel? Haren op deze plekken groeien door hormonale veranderingen, bijvoorbeeld bij nemen van anticonceptie of tijdens de pubertijd, zwangerschap of de overgang. Hormonale disbalans kan ook tijdelijk voorkomen door stress. 

Heb je hier last van, ga dan altijd bij je dokter langs om te onderzoeken waar de oorzaak ligt. Het kan natuurlijk ook gewoon erfelijk zijn. Als je moeder er last van heeft is het niet gek dat jij dit ook hebt.

Bron: Margriet, Happyinshape

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving