Hebben creatieve mensen meer seks?

Uit onderzoek is gebleken dat creatieve mensen meer bedpartners hebben gehad dan minder creatieve mensen. Wat zegt creativiteit over je seksleven?

Hebben creatieve mensen meer seks?
Stars Insider

03/10/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Creatieve mensen

Omschrijf jij jezelf als een creatief persoon? Dan zegt dit meer over je dan je op het eerste gezicht denkt. Je denkt out of the box en je hebt vaak goede en originele ideeën. Maar er is nog zoveel meer: je seksleven is ook een stuk levendiger dan dat van minder creatieve mensen. Herken je dit?

Uit een onderzoek waar 425 respondenten aan mee hebben gedaan blijkt dat creatieve mensen twee keer zoveel bedpartners hebben dan minder creatieven. 

Dit zou te maken kunnen hebben met de bohémienachtige levensstijl die veel creatieve mensen leiden. Ze leven over het algemeen een vrijer leven. Ze moeten immers hun geest de vrije loop laten om ruimte te laten voor creatieve ideeën en uitingen. Omdat ze wat losser zijn kunnen ze ook meer open staan voor seksuele prikkels. 

Uit het onderzoek kwamen nog meer bijzondere verbindingen naar voren. Zo werd de respondenten gevraagd of ze symptomen van schizofrenie herkennen. Je raadt het al, dit kwam vaker voor bij creatieve mensen.

Er wordt natuurlijk wel vaker gezegd dat creativiteit en genialiteit dicht bij gekte staan. Sterker nog, volgens experts kan genialiteit niet bestaan zonder een psychiatrische aandoening. Zo leden Beethoven en Mozart aan Asperger en zij waren niet de enige artiesten met dit syndroom. Ook Einstein had mogelijk een vorm van autisme.

Kortom er bestaat een sterk verband tussen creativiteit, krankzinnigheid en seksualiteit.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving