Zo vaak zou je eigenlijk naar de kapper moeten?

Als we onze kappers mogen geloven zouden we vaker naar de kapper moeten gaan. Hoe vaak je de schaar erin moet laten zetten hangt natuurlijk van je kapsel af.

Zo vaak zou je eigenlijk naar de kapper moeten?
Stars Insider

03/10/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Haar

Zeg eens eerlijk, hoe vaak ga jij naar de kapper? Het hangt natuurlijk van je haartype af, maar over het algemeen gaan we te weinig naar de kapper. 

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 4 keer per jaar naar de kapper gaan. Jij zit er misschien onder of boven, maar 4 keer per jaar is volgens kappers echt te weinig. Het lijkt voor jou misschien een eeuwigheid te duren tot je weer lange lokken hebt, maar je haar groeit gemiddeld één centimeter per maand. Het ligt er natuurlijk aan hoe verzorgd en dus sterk je haar is.

De grootste fout is om te denken dat je sneller een lange bos haar krijgt als je het bezoek aan de kapper uitstelt. Wanneer je dit doet wordt je haargroei namelijk geremd. Wat er wel gebeurt is dat je haar er dof uit gaat zien, uit model gaat en je gespleten punten krijgt. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat kan door afhankelijk van je kapsel, deze frequentie aan te houden:

- Kort haar: 4 weken
- Beschadigd haar: 4 weken
- Een bob: 6 weken
- Lang en vrij steil haar: 8 tot 12 weken
- Krullen: 12 weken

Kortom, tijd om een afspraak bij de kapper te maken niet?

Bron: Elle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving