Is afvallen een bijkomend voordeel van vegan zijn?

Een vegan dieet is niet alleen goed voor de planeet, maar biedt ook voordelen voor het lichaam

Is afvallen een bijkomend voordeel van vegan zijn?
Stars Insider

25/11/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Vegan

Je wilt graag wat kilo's kwijt en denkt er al een tijdje over na om vegan te worden om je steentje bij te dragen aan een beter milieu of je eigen gezondheid. Sla je dan twee vliegen in één klap?

Het lijkt er soms op dat mensen die vegan zijn vaak ook een stuk slanker zijn dan mensen die zuivelproducten eten. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar over het algemeen bevat een vegan dieet minder calorieën.

Als je vegan bent dan eet je geen kaas, vlees, eieren of snoepjes en gebak waar gelatine in zit. Eiwitten haal je uit andere voedingsproducten zoals tofu, bonen en kikkererwten. In veganistisch eten zitten vaak weinig verzadigde vetten. Wel zitten er veel vezels in omdat je meer fruit, groente, granen en noten eet. Deze zorgen voor het optimaal functioneren van je darmen, geven je een vol gevoel en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft.

Het klopt dus wel dat je door een veganistisch dieet kilo's kunt verliezen. Belangrijk is wel dat je begrijpt dat ook vegans kunnen snacken. Denk dus niet dat je omdat je vegan bent ongelimiteerd friet kunt eten zonder aan te komen.

Bron: NSMBL

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving