Hieraan kun je herkennen dat je te veel zout eet

Wanneer je een bak zoute popcorn eet weet je dat je aan een overdosis zout zit, maar zout zit in meer producten verscholen.

Hieraan kun je herkennen dat je te veel zout eet
Stars Insider

26/11/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Zout

Ben jij zo iemand die altijd extra zout over de maaltijd strooit? Dan weet je waarschijnlijk wel dat je teveel zout eet. 
Zout zit echter in veel alledaagse producten verstopt zoals brood, vleeswaren en kaas. Alles wat je daar nog extra overheen strooit is dus eigenlijk teveel. Nu mag je best weleens genieten van een patatje of pizza, maar het is wel handig om aan bepaalde symptomen te herkennen of je op je zoutinname moet letten

In principe kun je er vanuit gaan dat alle door de mens gemaakte producten zout bevatten. Als het uit een blik komt, voorverpakt is of ingevroren is dan moet er een belletje gaan rinkelen. Voordat je paniek krijgt, zijn dit signalen dat je het wat rustiger aan moet gaan doen met zout:

Je bent erg dorstig
Zout hebben we nodig om het water in ons lichaam in balans te houden. Wanneer je dorst hebt, vertelt je lichaam je dat er niet genoeg water is om het natrium in je systeem te ondersteunen. De hoeveelheid zout per hoeveelheid water moet gelijk blijven. Eet je dus een bak zoute popcorn dan is het logisch dat je daarna heel erg dorst hebt.

Je hebt hoofdpijn
Heb je ineens gigantische hoofdpijn? Ga dan eens na wat je als laatste gegeten hebt. Bij een overschot aan zout kunnen de bloedvaten in je hersenen gaan uitzetten en dat kan hoofdpijn geven.

Het eten heeft minder smaak
Zout werkt verslavend, dus hoe meer zout je over je eten strooit, hoe zouter je eten moet zijn wil je het smaakvol vinden. Wil je minder zout eten, dan zul je moeten gaan afbouwen en je smaakpapillen laten wennen aan neutralere voeding. 

Vindt hier een aantal tips die kunnen helpen om minder zout te eten.

Bron: Woman's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving