Zullen er door de coronacrisis meer meisjes geboren worden?

De wetenschap concludeert dat stress invloed heeft op het geslacht van de vrucht

Zullen er door de coronacrisis meer meisjes geboren worden?
Stars Insider

20/03/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Zwangerschap

Dat stress tijdens de zwangerschap beter voorkomen kan worden, weten we allemaal. Toch kan juist een zwangerschap stress veroorzaken.  Helemaal als je nu in het coronatijdperk hoog zwanger bent. De hormonen gaan met je aan de haal en kunnen voor stemmingswisselingen zorgen of zelfs depressieve gevoelens en angst.

Onderzoekers van Columbia University in New York deden een interessante uitspraak n.a.v. hun onderzoek. Ze hebben 187 gezonde, zwangere vrouwen een dagboek laten bijhouden. Ook moesten ze vragenlijsten invullen en een medisch onderzoek doen. Hieruit bleek dat 17% van de vrouwen last had van stress en depressieve klachten. Bij 16%  leidde stress tot lichamelijke klachten. De gestreste vrouwen waren voornamelijk in verwachting van een meisje.

De leider van het onderzoek, Catherine Monk, beweert dat jongens gevoeliger zijn voor prenatale invloeden. Daarom acht zij de kans groter dat vrouwen met stress een dochter krijgen dan een zoontje. Dit staat in lijn met het gegeven dat er na rampen als 9/11 minder jongens geboren worden. Zullen er nu dan ook meer meisjes geboren worden?

Bron: The Telegraph

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving