Is het ongezond om gekookt water opnieuw te koken?

Waarschijnlijk doe je het uit voorzorg niet, maar is er ook echt een reden voor?

Is het ongezond om gekookt water opnieuw te koken?
Stars Insider

16/04/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Water opnieuw koken

Als je water hebt gekookt met een waterkoker om thee te maken en opnieuw thee wil zetten, kook je dan weer het water dat nog over is? Veel mensen zullen de waterkoker legen om 'vers' water te gebruiken, maar is dat echt verstandig of is het gewoon verspilling?

Gevaarlijke stoffen

Het drinkwater van Nederland is vanuit een wereldwijd perspectief erg schoon. Dit wil echter niet zeggen dat we geen gevaarlijke stoffen hebben in ons water. Het gaat echter om zulke kleine kwantiteiten dat er geen aantoonbare impact is op onze gezondheid. Door water te koken zorgt de verdamping wel voor een hogere concentratie van gevaarlijke stoffen. Denk aan stoffen zoals arsenicum, nitraten en fluoride.

Strenge eisen

Moet je je dus zorgen maken wanneer je water kookt? In Nederland is dit in principe nergens voor nodig. Er worden zulke strenge eisen aan ons kraanwater gesteld dat je duizenden liters water per dag zou moeten drinken of vele malen achter elkaar hetzelfde water zou moeten koken. In Nederland kun je dus gerust een tweede keer water koken en waarschijnlijk nog veel vaker. In het buitenland kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Bron: Margriet 

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving