Vijf onverwachte dingen die je tanden kunnen aantasten

Heb je ineens last van gevoelige tanden? Pas dan op met deze dingen.

Vijf onverwachte dingen die je tanden kunnen aantasten
Stars Insider

16/12/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Tanden

Met je tanden moet je je gehele leven doen dus je kunt er maar beter zuinig op zijn. Uiteraard altijd twee keer per dag poetsen en twee keer per jaar naar de tandarts, maar er is nog meer waar je op moet letten:

1. Kombucha
Dit hippe biologische drankje kent vele gezondheidsvoordelen, maar er kleeft ook een nadeel aan. Het zuurgehalte kan je tanden beschadigen. Kombucha moet een pH van 3,5 hebben ter voorkoming dat er gevaarlijke bacteriën in groeien. Deze pH-waarde kan schadelijk voor je tanden zijn, dus je kunt het drankje beter met een rietje drinken.

2. IJsblokjes kauwen
Ben jij van het ijsblokjes kauwen? Doe het niet want voor je het weet zit er een microscheur in je tanden.

3. Popcorn
Als je popcorn eet dan kom je altijd een paar pitjes tegen niet die gepoft zijn. Net als ijsblokjes kunnen deze schade aanrichten. Wat dacht je van die schilletjes die tussen je tanden en je tandvlees blijven zitten. Bloedirritant natuurlijk, maar kan ook ontstoken tandvlees veroorzaken. 

4. Chips
Als je een chipsverslaving hebt dan is dit niet leuk om te lezen. In aardappelchips zit veel zetmeel. Als dit vast komt te zitten tussen de kloven dan wordt dit vanzelf suiker en dat veroorzaakt tandplak en als je dat eenmaal hebt is tanderosie het volgende stadium.

5. Water drinken uit een plastic flesje
Water uit plastic flesjes kan een pH waarde hebben van 4,6 en dat kan schade aanrichten. Het water uit de kraan in Nederland is daarom beter.

Bron: Woman's Health 

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving