Deze dagelijkse gewoontes hebben impact op onze ogen

We hebben maar twee paar ogen en we kunnen ze niet vervangen.

Deze dagelijkse gewoontes hebben impact op onze ogen
Stars Insider

29/04/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Ogen

Je ogen zijn kwetsbaar, je gebruikt ze immers de hele dag. Zolang je goed zicht hebt en geen verdere klachten denk je er niet over na. Toch kun je beter wel nadenken over deze dagelijkse bezigheden, ze kunnen de kwaliteit van je ogen verslechteren.

1.  Staren naar schermen
Ook als je geen full-time baan hebt waarbij je achter je computer zit, moet je hierop letten. Netflixen, e-books lezen, en je smartphone gebruiken dat doen we vrijwel elke dag. Wanneer je naar een scherm staart knipper je minder met je ogen, waardoor je ogen uitdrogen en vermoeid raken. Gebruik de 20/20 regel: kijk elke 20 minuten weg van je scherm kijken.

2. De verkeerde zonnebril dragen
Er zijn talloze hippe zonnebrillen op de markt te vinden die er ontzettend leuk uitzien maar geen UVA/UVB stralingen tegenhouden. Draag alleen zonnebrillen die deze bescherming wel bieden en nog beter, draag er ook een hoed bij.

3. Je lenzen te lang hergebruiken
Als je maandlenzen gebruikt, houd je dan ook echt aan houdbaarheid en draag ze niet langer dan een maand. Ook al maak je ze schoon, het type lens verzwakt naarmate je hem langer gebruikt omdat er na enige tijd ook zoveel bacteriën op verzameld zijn dat het geen goed idee is ze nog in te doen. Ook je lenzenbakje kun je beter elke drie maanden vervangen.

4. Eet de juiste voeding voor je ogen
Sommige voeding zijn extra voedend voor de ogen. Vitamine A, C, E en B12 helpen je ogen gezond te houden en beschermen het netvlies. 

Vergeet tot slot vooral je ogen niet te controleren. Je gaat toch ook jaarlijks (nog beter 2 keer per jaar) naar de tandarts? Laat dus ook de gezondheid van je ogen elk jaar controleren, je hebt er immers maar twee.

Bron:  Mind Body Green

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving