Waarom je knot je hoofdpijn bezorgt

De knot of paardenstaart is handig, maar er kleeft ook een nadeel aan.

Waarom je knot je hoofdpijn bezorgt
Stars Insider

29/05/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Knot

De knot op het hoofd is al een tijdje ontzettend hip. Deze trend is ook reuze handig want als je haar even in de weg zit of je een bad hair day hebt, dan biedt de knot altijd een uitkomst. Helaas zit er ook een nadeel aan, namelijk hoofdpijn.

Deze vorm van hoofdpijn wordt door wetenschappers ‘paardenstaarthoofdpijn’ genoemd, want ook als je een paardenstaart draagt kan de hoofdpijn optreden. Deze hoofdpijn kent een externe oorzaak, namelijk het getrek aan de hoofdhuid. In onze hoofdhuid zitten zenuwen en als hier langdurig een soort spanning op staat dan kunnen die erg gevoelig worden en kunnen er pijnsignalen naar de hersenen gestuurd worden.

Ook de haarzakjes kunnen pijnlijk gaan aanvoelen. Mensen die hun haar vast moeten binden op hun hoofd voor hun werk of hobby kunnen vaak hoofdpijn ervaren. Hetzelfde geldt voor zwemmers die een strakke badmuts moeten dragen.

Draag je vaak een knot of paardenstaart en heb je last van hoofdpijn? Maak hem dan iets losser of haal het af en toe los en masseer je hoofd voordat je opnieuw een knot in doet. 

Bron: The Huffington Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving