Waarom bittere voeding zo belangrijk is voor je gezondheid

De natuur leerde ons dat bitter een indicatie kan zijn dat iets giftig is, toch kan het ook juist een geneeskrachtige werking bieden.

Waarom bittere voeding zo belangrijk is voor je gezondheid
Stars Insider

14/09/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Bittere voeding

Niet iedereen is er dol op, sterker nog, spruitjes en witlof zijn misschien wel de meest voorkomende groentes die mensen niet lusten. Toch heeft onze gezondheid baat bij bittere voeding.

Het is niet heel vreemd dat bittere voeding vaak niet lekker gevonden wordt. Uit onderzoek blijkt dat dit komt doordat de natuur ons geleerd heeft dat een bittere smaak een indicatie kan zijn dat iets giftig is. Bovendien stamt onze voorkeur voor zoet uit de oertijd omdat zoet voedsel vaak energie gaf en dat was nodig om te overleven.

Minder eetbuien
Bitter heeft weer een andere werking op het lichaam. Het doet het tegenovergestelde van zoet, het stabiliseert namelijk je bloedsuikerspiegel. Bittere voeding heeft effect op je insulinegehalte en kan de bloedsuikerspiegel laag houden. Je zult dus minder snel een energiedip hebben en drang krijgen om te snacken of snoepen.

Goede invloed op de darmen
Door de vitamines (A, D, E en K) en hoeveelheid zwavel in bittere voeding wordt je eten beter verteerd. Je darmwand komt namelijk beter in beweging waardoor je ook voedingsstoffen beter opneemt. Ook werkt bitter voedsel als een soort detox omdat het bijdraagt aan het ontgiften van de lever.

Er wordt nog onderzoek naar gedaan maar er zijn resultaten zichtbaar die aantonen dat de stoffen in de wortels van witlof kunnen helpen bij diarree, griep, hart-en vaataandoeningen en kanker.

Bron: Margriet

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving